mr. drs. M. (Maisam) Abbas

Vacature omgevingsrecht

Office manager

E-mail: mabbas@catchlegal.nl

In januari 2020 heeft Maisam zich bij ons team gevoegd. Maisam heeft gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Niet één, maar twee masters heeft zij daar afgerond: Staats- en Bestuursrecht én Opsporingscriminologie. Een doorzetter dus.

Een échte juridische functie is na deze studies een logische vervolgstap. Vandaar dat Maisam heeft gewerkt als juridisch medewerker op de sectie bestuursrecht bij de rechtbank en als beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vervolgens, om haar juridische kennis verder te verdiepen, is Maisam bij ons aan de slag gegaan als jurist omgevingsrecht en bestuursrecht. Niet alleen heeft zij bij ons kunnen kijken wat het werk van een jurist binnen onze adviespraktijk inhoudt, ook heeft zij kunnen kijken hoe wij als team en bedrijf opereren. En dat smaakt naar meer!

Het werken in het team van Catch Legal heeft Maisam doen inzien wat ze echt wil; minder juridische inhoud, maar uiteraard nog wel inhoud. Werken met het team en zorgen dat het team alles heeft om de beste prestaties te leveren. Als Office manager is Maisam de steun en toeverlaat voor de juristen en de overige collega’s. Geen dag is hetzelfde en de ontwikkelingen stoppen (gelukkig!) nooit. Haar eigenschappen zoals toegankelijk en dienstverlenend komen ook in deze functie uitermate goed van pas. Tel daar haar grote verantwoordelijkheidsgevoel en harde werkmentaliteit bij op en iedereen zal begrijpen dat we blij zijn dat Maisam onderdeel van ons team is én blijft.

Nevenactiviteiten
Bestuurslid D66 Haarlem  (2019 – heden)
Campagneteamlid D66 Haarlem (2017 – 2018)
Vrijwilliger ‘NL Cares’ (2016 – heden)
Juridisch adviseur Kinder- en jongerenrechtswinkel Leiden (2014 – 2015)

Opleiding
Master Opsporingscriminologie, Vrije Universiteit Amsterdam
Master Staats- en bestuursrecht, Universiteit Leiden
Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden
Bachelor Criminologie, Universiteit Leiden

Blogs
Proefprojecten met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: haalbare ambitie?12 januari 2021
In de rij voor de laadpaal
, 25 augustus 2020
Omgevingsvergunning onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: wat gaat er allemaal veranderen?, 12 mei 2020
Open blijven of deuren sluiten bij afwezigheid leidinggevende?, 23 april 2020