mr. R.J. (Rijk) de Vries

Vacature omgevingsrecht

Jurist

E-mail: rdevries@catchlegal.nl

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Rijk, ik ben 27 jaar en woon in Amsterdam. In 2019 ben ik begonnen bij Catch Legal als stagiair. Het begin van iets moois, want sinds december 2019 werk ik hier met veel plezier als jurist. Wat ik naast mijn werk ‘doe’ vind ik moeilijk te zeggen. Ik ben een echte levensgenieter, met de juiste blik is elke dag een nieuw avontuur en kan je doen wat je wilt.

Wat maakt jou een echte ‘Catcher’?

Als Catcher weet je hoe belangrijk persoonlijk contact en toegankelijkheid is. Voor mij betekent dit niet alleen luisteren naar wat iemand zegt, maar naar wat iemand bedoelt. Door net dat extra stapje te zetten om iemand echt te begrijpen, zorg je voor de beste relatie en de mooiste resultaten. Dit geldt niet alleen voor het contact dat je hebt met de mensen die dicht bij je staan maar juist ook voor je professionele contacten.

Wat is je favoriete plek om te ontspannen?

Dat is misschien wel een bankje in het park, op het terras of ergens binnen bij het raam. Ik vermaak mij uren – echt waar – wanneer ik ergens lekker zit en kan kijken naar alles wat er gebeurt op straat of om mij heen. Terwijl ik rustig op mijn plekje zit terwijl ik iedereen voorbij zie lopen die maar ergens heen moet, ben ik mij er heel erg van bewust dat ik even nergens heen hoef. Dat gevoel van nergens heen hoeven en nergens aan te hoeven denken maar gewoon even ‘lekker te kijken’, geeft mij een heerlijke rust.

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?

Ik word ontzettend gelukkig van dansen, het liefst in de club tot vroeg in de ochtend. Ik vind het prachtig om te zien hoe iedereen geniet van de nacht en het moment en hoe vreemden vrienden worden. Daarnaast vind ik het heerlijk om door de stad te fietsen, te wandelen of een goede hike te maken in de natuur. Maar geluk ervaar je pas het beste door de vrienden met wie je dit kan delen. Het meest gelukkig maken mij dan ook alle mooie mensen die ik om mij heen heb mogen verzamelen tijdens leven.