mr. R.J. (Rijk) de Vries

Vacature omgevingsrecht

Jurist

E-mail: rdevries@catchlegal.nl

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Rijk, ik ben 27 jaar en woon in Amsterdam. In 2019 ben ik begonnen bij Catch Legal als stagiair. Het begin van iets moois, want sinds december 2019 werk ik hier met veel plezier als jurist. Wat ik naast mijn werk ‘doe’ vind ik moeilijk te zeggen. Ik ben een echte levensgenieter, met de juiste blik is elke dag een nieuw avontuur en kan je doen wat je wilt.

Wat maakt jou een echte ‘Catcher’?

Als Catcher weet je hoe belangrijk persoonlijk contact en toegankelijkheid is. Voor mij betekent dit niet alleen luisteren naar wat iemand zegt, maar naar wat iemand bedoelt. Door net dat extra stapje te zetten om iemand echt te begrijpen, zorg je voor de beste relatie en de mooiste resultaten. Dit geldt niet alleen voor het contact dat je hebt met de mensen die dicht bij je staan maar ook, en misschien wel juist, voor je professionele contacten.

Wat is je favoriete plek om te ontspannen?

Een nacht in de club is voor mij de manier om ontspanning te vinden. Waar vreemden vrienden worden en wie je bent of wat je doet voor één nacht even niemand iets uitmaakt. Nu het nachtleven helaas volledig stil is gelegd zoek ik mijn ontspanning elders. Door de stad lopen met een gezellige podcast of juist weg uit de stad en de natuur in doen het dan vaak goed.

Wat maakt jou het meest gelukkig op dit moment?

Dit klinkt misschien wat gek, maar het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat ik een enorme fascinatie heb voor vogels. Ik begin een heuse vogelspotter te worden. Thuis kijk ik gelukkig uit op de binnentuin en daar is altijd wel iets te zien. Naast vogels kan ik het ook goed vinden met mensen, wat me dan ook echt gelukkig maakt zijn de mensen die voor mij belangrijk zijn en de tijd die ik met ze door kan brengen.