Een stage bij Catch Legal

Als stagiair bij Catch Legal krijg je alle kansen om beter te worden in wat je leuk vindt.

  • Doorgroeimogelijkheden
  • Eigen verantwoordelijkheden
  • De gezelligste collega's
De ervaringen van Lukas en Jitske

Lukas en Jitske werken al enige tijd bij ons op kantoor. Jitske is sinds mei 2023 werkzaam als junior jurist en Lukas heeft in 2024 een promotie gemaakt naar de functie van medior. Wat hebben ze gemeen? Ze zijn allebei als stagiair begonnen.

Lukas in een turbulente coronaperiode.
“Het was een gekke periode aangezien er weinig mensen op kantoor aanwezig waren. Ik zag mijn kersverse collega’s zelden en leerde dus niet iedereen gelijk kennen. Ondanks dat heb ik wel een prettige stageperiode gehad. De begeleiding was – ondanks de afstand – goed, en ik werd meteen in het diepe gegooid met interessante inhoudelijke opdrachten. Ook Jet (de directrice) was nauw betrokken bij mij en het proces. De aanpak bij Catch heb ik ervaren als bijzonder persoonlijk.” 

Jitske is juist begonnen toen alles van het slot ging en de lockdowns werden opgeheven, maar herkent het verhaal van Lukas. “Bij Catch werd ik meteen betrokken bij inhoudelijke dossiers. Daarnaast vond ik het zo leuk om te zien hoe gezellig het hier is, niet in de laatste plaats bij de vrijdagmiddagborrel. Zeker na de lockdowns was te merken dat ontspanning en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Natuurlijk is het belangrijk dat een stage leerzaam is, maar dat het leuk en gezellig is misschien wel net zo!”

Wat is je het meeste bijgebleven van wat je geleerd hebt bij Catch Legal?

“Het is misschien een cliché antwoord,” begint Lukas, “maar vooral het toepassen van de kennis van mijn master in de praktijk. Je leert bij Catch vanuit verschillende perspectieven kijken, meer dan vanuit de schoolbanken aan de universiteit.”

Voor Jitske is de manier van aanpakken het grootste leermoment. “Ik heb vooral geleerd om wat brutaler te zijn en vooral niet te aarzelen om vragen te stellen. Samen beschik je echt over meer kennis en iedereen wil je graag helpen zodat je het beste resultaat kunt behalen.”

Wat waren jouw verwachtingen van de stage?

Jitske: “Op het eerste gezicht zijn mijn verwachting wel uitgekomen. Ik heb Catch leren kennen door simpelweg naar een stage te Googlen. Wat mij sterk aansprak was de brede kennis van de Omgevingswet, wat je terug kunt lezen in de blogs die worden geschreven. Samen meer leren over de Omgevingswet heeft ook echt een prominente plek in het werk, met bijna wekelijks wel een workshop of lezingen van èn voor alle collega’s. Verder sprak de website mij meteen aan. Onder andere de informele sfeer die Catch uitstraalt. Het is misschien zelfs nog wel iets informeler dan ik dacht!”

Lukas wist misschien al iets beter waar hij aan begon. “Ik kende Catch al van mijn studievereniging en had voor mijn stage al een indruk gekregen van het kantoor. Ik had meteen door dat er een informele sfeer hing op kantoor en in de omgang. In mijn eerste stageweek ben ik Turkse pizza gaan halen met Jet, de directrice. Dat staat voor mij symbool voor hoe Catch als bedrijf is.”

“Mijn eerste vrijmibo ging langer door dan die van mijn studie,” sluit Jitske af, “dat had ik niet meteen achter omgevingsrechtjuristen gezocht.”

De ervaringen van onze stagiairs